Zoeken

Week 9 #Mijnmuzebos (Herfst)


Het eerste wat ik zie als ik #mijnmuzebos binnenloop, zijn twee weg sprintende reeën. Waarschijnlijk dezelfde twee die ik laatst buiten het bos in het bietenveld zag staan. Ik vind het sneu voor ze dat ik ze heb verstoord.


'Elk voordeel heb z'n nadeel'. Nu we met heel Nederland een frisse neus gaan halen in de bossen om even uit onze semi lockdown te ontsnappen, is de kans groter dat we de bewoners laten schrikken. Toch is het fijn dat we met z'n allen wandelend de natuur (her)ontdekken. En ook laten zien aan de kinderen hoe mooi en interessant de natuur kan zijn. Wat iets wat je mooi, vindt ga je meestal niet stuk maken. (Hierbij wel realiserend dat ik vorige week stoofpot met ree heb gegeten en zonet naar het bos ben gereden in mijn auto...)

Paddenstoelen zoeken doet het altijd goed bij mijn eigen kinderen en papa Roland is een kei in het be


denken van fantasierijke, wilde bos verhalen. Ze gaan met stokken (= zwaarden) als Vikingen door het bos op de vlucht voor de rondrennende carnotaurus.


Vandaag zijn


de kinderen op school en dinosaurussen laten zich niet horen. Jack hoort wel iets en ik probeer te zien wat hij ook ziet. Ik zie helemaal niets bijzonders.

's Avonds bij de laatste


wandelronde in het donker kan ik pal langs een egel lopen die in de schaduw zit. Jack wijst mij er dan altijd op door te gaan staren naar iets onzichtbaars. Pas dan zie ik de bruine stekels en soms een kraaloogje.


Op de terugweg op het pad langs het water laat ik weer een bewoner schikken, een ijsvogel. Ze vallen zo op met hun felblauwe veren. Ik zie hem in de verte wegvliegen.

Doei, tot ooit hopelijk.3 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven