Zoeken

Week 8 #Mijnmuzebos (Herfst)


Hallo #mijnmuzebos, hier ben ik weer. Ik word 'begroet' door zingende winterkoninkjes en een roodborstje en de zon doet ook vrolijk mee vandaag. De bomen verderop in het bos worden elke week meer zichtbaar. De onder vegetatie is namelijk aan het slinken.

De brandnetels zijn niet meer zo hoog. Ook is het felgroene van de zomer eraf en wordt de kleur van sommige grassen meer en meer geel. Jack en ik lopen over een voor ons nieuw paadje. Overal liggen appels. Appelliefhebbers, zoals merels, hebben geen tekorten in deze maanden. Er vliegen ook groepjes kramsvogels door de toppen van de bomen. Ik heb ze nog niet van dichtbij gezien. De merels wel, die vliegen alamerend voor mij weg als ik langsloop. Hè, ik doe helemaal niets! Goed volk op bezoek.Soms vliegt het je allemaal aan, de tijd vliegt en de wereld vliegt maar door. Wat leven we in een gejaagde maatschappij, waar iedereen wat van je verlangt. In plaats van doorvliegen zouden we wellicht juist moeten stoppen. Het tegenovergestelde doen. Stilstaan ipv rennen. Focus op een plantje ipv je computerscherm. Kijk eens naar je zelf ipv je drammende collega.


Ik denk dan aan de vlinder die binnen in ons huis vloog op de zolder. Hij wilde naar buiten en vloog keer op keer tegen het glas van het openstaande dakraam. Hij zou verder kunnen vliegen in de open lucht, wanneer hij de andere kant op zou vliegen, een stukje terug. Om het kozijn heen en hup, vrijheid. In plaats daarvan bleef hij hard tegen het raam aanvliegen.

Dat zit waarschijnlijk niet in ons, we willen doorrr. Vooruitgang. Zo zijn we ook opgevoed. Zo is onze maatschappij tegenwoordig. Best zorgelijk.

We moeten soms een stukje terug zodat we daarna weer veel verder vooruit kunnen. Dat moet ook gezien en gerespecteerd worden.


Halverwege de wandeling gaan we zitten aan de grote picknick tafel. Jack kauwt op een hondenbotje en ik op een krentenbol. Als je dan stil zit en luistert, hoor je na een tijdje het getjilp en vleugel gefladder van de bosvogels om je heen toenemen.


En zo kan gevlieg ook heel rustgevend zijn.1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven