Zoeken

Week 7 #Mijnmuzebos (Herfst)


Het regent in #mijnmuzebos... Het zou droog blijven vandaag volgens de weersverwachting, maar helaas. Ik ben toch gegaan en gelukkig is het motregen. Het voordeel van regen in het bos is dat door de regendruppels er juist een vergrootglas op het bos wordt gelegd. Je ruikt het bos beter, de kleuren zijn feller, zo steekt het geel van de herfstbladeren heel erg af bij de donkere boomstammen. En als je beter kijkt zie je overal kleine loepjes, de regendruppels die zijn blijven hangen aan mossen, blaadjes en aan de vele soorten bessen. Een goed idee om in te zoomen dus tijdens deze wandeling.


Waarom vind ik drupjes zo fascinerend?

1) het zijn fotogenieke objecten, door hun reflectie en vorm, maar 2) je kunt er ook makkelijk een laagje dieper op in gaan. Voor wie geen zin heeft om dieper in een regendruppel te duiken en het bij punt 1 te laten kan hier stoppen met lezen. Wat helemaal goed is. Heel begrijpelijk. Fijn dat je al tot hier bent gekomen!


Waarom vind ik druppels zo interessant. Het is sowieso leuk om te bedenken waarom je überhaupt ergens interesse voor hebt. Meestal betekent een interesse een focus, je richt je aandacht ergens op en er komt iets terug waardoor je er nog meer aandacht voor hebt. Misschien word je er blij van, krijgt je er inspiratie van, word je een beetje gelukkiger. Iets kaatst terug, je hebt een soort van connectie dus. Als je het schematisch voor je zou zien kun je het voorstellen als een cirkel. Die focus en verbinding kun je hebben met iets, zoals je bedrijf of een persoon waarmee je een klik hebt. Denk maar aan wanneer je het gevoel hebt dat je gezien wordt door iemand. Omgekeerd is er geen verbinding wanneer je genegeerd wordt, de cirkel is gebroken.Terug naar het bos en de ronde druppel. Ik kijk naar de druppel, het beeld kaatst terug in mijn oog, daarom neem ik het waar. Er valt zonlicht op, daarom zie ik hem, anders was het donker. Soms zie je in een druppel zelfs een reflectie van de omgeving in spiegelbeeld. Het bos heeft tijdens mijn wandeling 100% mijn aandacht. Als je daarvoor openstaat geeft de natuur van alles terug waardoor je je beter/creatiever/ontspannender voelt. Want natuur leeft.


Zou het bos ook echt terugkijken?2 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven