Zoeken

Week 4 #Mijnmuzebos (Herfst)

Rustig lopend door #mijnmuzebos luister ik naar de koolmeesjes in de appelboom boven mij. De takken en bladeren zijn te dicht op elkaar gegroeid zodat ik maar af en toe een glimp opvang van de hippende meesjes. Zien in volle glorie doe ik ze niet, laat staan dat ik er een foto van kan maken. Hè, jammer, die hoop heb ik natuurlijk wel. Als fotograaf zie ik de beelden die ik wil gaan maken altijd duidelijk voor me. Een koolmeesje vol in beeld, zittend op een deels bemost takje, met de bruine kleur van de tak terugkomend in de vage, lege achtergrond met prachtige, warme herfstkleuren.

Het zou fijn zijn als ik die beeldende gedachten nu kan loslaten, ik ga vastleggen wat ik zie. Dromen mag (moet, zou ik zelfs zeggen), maar je kunt er ook teleurgesteld door worden als het maar steeds niet lukt.

Terug naar het moment, naar de paddestoelen en de natuur om mij heen. Jack en ik staan stil. Om ons heen ploffen appels op de grond. Je zal er maar een op je hoofd krijgen. De zoete geur van gevallen appeltjes is in de loop van de weken veranderd in de geur van rot fruit. We lopen verder en turen over de akkers met suikerbieten. In de verte staan twee reeën. Het zijn twee kleine stipjes. Oohh...die wonen hier ook! Dat zou mooi zijn als ik die van dichtbij kan fotograferen. Ik zie al een hele mooie foto voor me.. . ;)

4 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven