Zoeken

Week 3 #Mijnmuzebos (Herfst)

Het is mistig in #mijnmuzebos. Het zonlicht kan er nog net doorheen schijnen, met 1 zonnestraal tot de grond hier en daar. Alle spinnenwebben zitten vol met mini druppeltjes en als liefhebber van het bekijken en fotograferen van druppeltjes krijg ik direct een blij gevoel wanneer ik het bos inloop. Het tweede voordeel van al die druppels aan de draadjes is dat je de spinnenwebben makkelijk kunt zien en je er dus veilig omheen kunt wandelen. Je stapt niet per ongeluk dwars door eentje heen, met het gevolg dat je de volgende vijf stappen eruit ziet als een springende ninja om de kruisspin uit je nek of haar te verjagen. Die er waarschijnlijk niet eens zit, maar toch. Hij zal er maar wel zitten. Het bos voelt altijd al een beetje als een dekentje, met z'n takken over de paden en de smalle doorgangen, maar door de mist is het nog een kleiner wereldje.


Jack en ik lopen erg langzaam, vooral mijn ogen proberen alles te bekijken en mijn oren zijn gespitst en luisteren naar de vogeltjes in de bomen. De vorige keer zag ik een groene specht vliegen! Bijzonder. Jack is vooral bezig met zijn favoriete zintuig, zijn neus. Hij is een echte snuffelaar en besnuffelt bijna elk grassprietje. Eigenlijk stond er voor vandaag nog een heleboel op mijn To Do List. Gelukkig denk ik er niet eens meer aan.

1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven