Zoeken

Week 11 #Mijnmuzebos (Herfst)


Het is een koude ochtend vandaag in #mijnmuzebos. De eerste grondvorst van het jaar! Ik heb speciaal mijn bosbad dag verplaatst naar deze morgen vanwege de weersvoorspellingen. Zo'n diamanten randje ijs om alles heen laat de wereld er weer heel anders uitzien. 'Winter is coming' zoals ze zo mooi zeggen in de serie The Game of Thrones. Meestal veroorzaakt doordat er een andere wind gaat waaien. Soms is een frisse wind door alles heen zeker goed. Het maakt je weer wakker en alert. Een verkwikt hoofd en hart. Als de wolken in de nacht er niet meer zijn en je verwonderend omhoogkijkt naar de kraakheldere sterrenhemel. Heel ver weg, maar door het zwart van van de donkere lucht zie je lichtpuntjes juist duidelijker.


Wat zeker ook een lichtpuntje was tijdens deze wandeling, was het weer zien van de ijsvogel. Dit keer niet wegvliegend, maar heel geconcentreerd was het blauwe vogeltje aan het vissen vanaf een tak in het water. Hij hopte een paar keer met zijn kopje en vloog toen in een rechte duikvlucht in het water. En het visje was gevangen!Het is vrij druk vanochtend met wandelaars. Gezinnen met kinderen. Hun blije stemmetjes hoor ik van verre aankomen.

Een sperwer scheert rakelings langs mij en vliegt weg langs perenbomen.


Ik was een keer aan het rennen en vliegen op mijn werk en privé. Ik moest voor mijn gevoel nog van alles doen. Zal ik deze taak op mij nemen of juist die taak de hoogste prio geven. Ik mopperde daar wat over bij iemand en die zei: 'Maar... Wat wil jezelf. Punt. Ja..? Wat wil ik zelf...?!

Los van dat specifieke zeur momentje is dat zinnetje toepasbaar in heel mijn leven. Want hoe vaak maak je geen keuzes door tips, adviezen, goedbedoelde push gedachten van dierbaren en opgelegde opdrachten, maar... wat wil jezelf! Natuurlijk is het goed om alle adviezen mee te nemen en opgelegde zaken uit te voeren, maar kies je te vaak niet vanuit jezelf, dan leef je eigenlijk niet je eigen leven. Je wordt geleefd. Terwijl kiezen en leven vanuit jezelf zo belangrijk is. Zelfs als het leven je helemaal heeft ondergesneeuwd komt het heldere moment waarop je zult herinneren: wat wil ik zelf? Tijdens een burn out denk je niet aan je zelf, maar de tijd komt waarop je weer je eigen regie kan nemen. Wat geeft je een blij gevoel? Zelfs op het meest treurigste moment in je leven, als ongewild het einde nadert, kun je de keuze maken door je laatste wens uit te spreken of de dag te kiezen van overlijden.


Keuzes maken vanuit jezelf, voor jezelf, is eigenlijk het kloppend hart van je leven. Jij bent je eigen voorstuwer. En dat hart zit binnen in jou. (Wist je al he). Als je ernaar luistert geef je jouw buitenwereld een sprankelend randje. De wereld om je heen schittert net wat meer.


Jack en ik lopen verder over het knisperende gras. Bij de volgende afslag mag Jack kiezen welke kant we op gaan. Links of rechts.
7 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven