Zoeken
  • Ingrid

De Natuur Om Je Heen: Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD)


Afeglopen week was is voor de tweede keer dit jaar in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik ken het gebied van jaren van horen en zeggen, maar was er nog nooit geweest. Net te ver eigenlijk, Groningen-Zandvoort, al valt dat ook wel weer mee in de praktijk.. Misschien stond het me wel tegen? Het gebied is namelijk bekend vanwege zijn vossenpopulatie. En dan vooral de vossen die komen schooien. En ik heb een hekel aan schooien...aan schooiende katten en aan mensen die er voor zorgen dat wilde dieren gaan schooien. Gelukkig is het niet helemaal zo zwart wit in de AWD als ik dacht. Zo is maar een deel van de vossenpopulatie gefocust op meegebracht voedsel en blijft het een geluks-momentje wanneer je er eentje tegenkomt. Ze zijn er vaak wel, maar lopen ook zo weer weg. En wanneer kom je nou zo dichtbij een prachtige vos? Het blijft voor mij wat tegenstrijdig, maar ben erg blij met de ervaring en de foto's. Daarnaast ben ik echt gevallen voor het prachtige gebied met veel water, heuvelachtige duingebieden, je mag overal van de paden al zijn er ook no-go zones waar je niet mag komen. Overal lopen damherten en je kunt op zoek naar fotogenieke soorten als ijsvogel, boomkikker, wespspin en dus de vossen. Het is een dagje walhalla en ik snap best dat er mensen zijn die hier elke dag komen. Elk seizoen zal z'n charme hebben. Als de damhert bokken gaan ruzie maken met elkaar, wanneer de vossen welpjes hebben, de tijd van de boomkikkers in het zonnetje op een groene stengel, wintervossen in de sneeuw met hun dikke rode vacht in een heuvelig landschap.... En dat in de Randstad. Ik kom er vast nog wel eens vaker :).

#natuur

NEW ARRIVALS FOTOGRAFIE

INGRID LEEGTE

FOTOGRAFIE

Zwangerschap, Newborn, Puppy

Natuur, Wall-Art, Webshop

Ingrid Leegte

Kerspel 78

9951 VM Winsum

 

newarrivalsfotografie@hotmail.com                                 

Website: Ingrid Leegte © 2020

KVK nummer: 70362823

Zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf mogen de beelden niet gebruikt of gekopieerd worden