Logo_FINAL_JPEG_IngridLeegte_1.jpg

Ingrid Leegte

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik al een fascinatie voor de natuur.

Op de basisschool had ik een 'natuurmuseum' op de zolder van de schuur en ging ik de reeën bekijken op de akkers net buiten het dorp. Ik tekende graag dieren maar in de loop van de jaren ben ik de natuur gaan vastleggen met een camera in plaats van zwarte inkt. In het begin zag je alleen een hoeveelheid takken met ergens in het midden een heeel klein, bruin vogeltje, maar de lengte van mijn lenzen groeide en ik kon de dieren steeds gedetailleerder fotograferen.       

Sfeer, kleur en proberen de dier emoties te laten zien, zijn een beetje mijn pijlers. Acht jaar geleden werd ik mama en vond ik een ander onderwerp vol met gevoelens en emoties, namelijk newborn baby'tjes! 

Er is zo veel (onvoorwaardelijke) liefde tussen ouders en hun newborn baby. Dat ging ik vastleggen! Ik wilde dat de ouders de kleine details nooit zouden vergeten en verliefd konden terugkijken naar de foto's gemaakt tijdens de zwangerschap en eerste weken na de geboorte. 

Eind 2019 stopte mijn parttime contract in het UMCG en werd 2020 het jaar dat ik fulltime fotograaf werd!

Helaas was 2020 ook het beginjaar van de corona pandemie. We gingen met z'n allen in lockdown en als newborn fotograaf mocht ik niet meer bij de mensen thuis komen om hun baby te fotograferen.  

 

Gelukkig hoefde ik de tuindeuren niet uit voor natuurfotografie. In de achtertuin waren genoeg fotomodellen voor mijn macrolens. Ik herinnerde mij hoe goed ik mij voelde in de natuur. De natuur die nooit oordeelt. Mij rust brengt en altijd inspiratie geeft. Dat het een noodzaak is voor mij om daar op te laden. 

In 2020 ben ik begonnen met de opleiding tot Shinrin Yoku natuurgids. Ter verdieping startte ik in september dat jaar met het jaarproject #MijnMuzeBos.

Ik volg een jaar lang, vier seizoenen, een bos bij mij in de buurt. De camera legt alles waar mijn oog op valt vast en ik schrijf over wat ik zie, ruik, welke dieren ik tegenkom en daarnaast ook vooral over wat ik tegenkom in mijzelf.

Kijk maar gauw eens op de Blog pagina!

Ingrid_Evi_web_2.jpg
  Neem (vrijblijvend) contact op met Ingrid:
  Let op: Mijn reply email komt waarschijnlijk in je ongewenste email box.

  Dank voor je bericht! Je ontvang binnen drie werkdagen een respons. Vergeet niet de ongewenste email box te checken.

             

    Ingrid's WistJeDatjes

  Graag deel ik een aantal wist-je-datjes over mijzelf zodat je mij een beetje leert kennen.

   

  • Ik sta liever achter de camera dan ervoor 😁.

  • Ik heb de Hogere Laboratorium Opleiding (HLO) afgerond en ben dus medisch en analytisch opgeleid. Zo werkte ik in een laboratorium waar we onderzoek deden naar leukemie en kweekte ik 9 jaar lang cellen in grote bioreactoren. Ik werkte 2 jaar als medisch datamanager in het UMCG. Achter de computer ipv rondrennen in een labjas. Sinds 2021 draag ik weer een labjas, bij de bloedbank Sanquin!

   

  • Natuur en dieren hebben mijn grote interesse. Op de basisschool had ik een mini-natuurmuseum op de zolder van onze schuur, tekende graag dieren en mijn liefde voor fotografie begon omdat ik de vogels wilde vastleggen die ik zag tijdens een wandeling. Natuurfotografie is mijn uitlaatklep! Neem maar eens kijkje in mijn webshop! 

  • Tijdens het stofzuigen krijg ik vaak goede ideeën           (?! Gek hè).

   

  • Ik ben mama van twee kinderen, Finn is 6 jaar en Fayenn is 8 jaar. Opvoeden vind ik best pittig! Waarschijnlijk heb ik het nog niet onder de knie ten tijde dat ze uit huis gaan. Maar wat zijn het twee schatjes 😍!

   

  • We hebben twee katten, een schildpad, vissen en een hond. Jack woont sinds januari 2020 bij ons en is geadopteerd uit Roemenië. Hij is samen met broertjes en zusje als klein pupje gevonden tussen het vuil, zonder moeder of baasje. 

  • Ik ben een vrij gevoelig typje, gelukkig zie ik steeds in meer dat sensitief ook een kracht kan zijn. En een eigenschap is waar je trots op mag zijn!

  • Tijdens het bewerken van foto's luister ik altijd muziek.

   

  • Graag zou ik nog eens een fotoreis maken naar Japan, voor de bloesembomen en dansende kraanvogels in de sneeuw. En op mijn wishlist staat ook zwemmen met bultruggen (yep, dream big 😜).

   

  • Mijn Ultimate Film Top 3 is:

  1. ) The Matrix 2.) Gladiator en 3.) The Lion King. Ik hoef eigenlijk nooit te huilen bij films, maar bij de film Hachi brak er een dam door ofzo. Ik kon niet meer stoppen... Snif... Wees gewaarschuwd en koop tissues.

   

  • Ik ben een theeleut. En een koekiemonster.


  Nou, weten jullie dat ook weer!!

  Logo_FINAL_JPEG_IngridLeegte_1.jpg

  Mijn Logo

  Ik heb mijn logo zelf ontworpen en getekend. Het is een slapend baby dasje onder een bloesemboom. De boom en de das staan voor mijn liefde voor de natuur. Bloeiende bloesembomen vind ik magische bomen, kleurrijk en vaak prachtige kromme takken. Bloesem staat voor geboorte en nieuw. Elke dag kun je weer opnieuw beginnen. Je hebt zo veel potentie! De natuur zal over je waken.